fbpx
Зад сцените во Wood Mark: Менаџмент, Продажба и Администрација

Зад сцените во Wood Mark: Менаџмент, Продажба и Администрација

Добредојдовте повторно зад сцените во Wood Mark, каде што ги истражуваме процесите и вештините во изработката на мебел по мерка. Во нашата претходна објава се запознавме со структурата на нашата фабрика заедно со сите нејзини сектори и производствени процеси. Денес,...

Зад сцените во Wood Mark, Вашиот избор за мебел по мерка

Зад сцените во Wood Mark, Вашиот избор за мебел по мерка

Кога станува збор за мебел, сите се согласуваме дека добро изработените парчиња мебел се важен дел од секој простор. Но, дали некогаш сте се запрашале кој е процесот во кој сировите материјали се претвораат во функционални уметнички дела? Ве покануваме да ни се...

3 најпопуларни видови на ѕидни облоги

3 најпопуларни видови на ѕидни облоги

Нешто што беше огромен тренд во 20-от век и кој сега со полн замав ја враќа својата популарност се декоративните ѕидни облоги во домот. Декоративните ѕидни облоги се одличен начин да внесете топла и удобна атмосфера во целокупниот декор на Вашиот дом. Исто така,...

8 комбинации на бои за вашата кујна

8 комбинации на бои за вашата кујна

Кујната е срцето на домот. Без разлика дали е голема или мала, таа е центарот на животниот простор каде се припремаат вкусни оброци што го сплотуваат семејството. Изгледот на кујната значително влијае на атмосферата во целиот дом. Но кога кога ќе го започнете процесот...

10 идеи за уредување на мали спални соби

10 идеи за уредување на мали спални соби

Сите знаеме дека со модерниот начин на живот во градовите сме условени да живееме во мали простори каде што секој квадратен метар е од огромна важност. Сите декоративни детали кои не се функционални стануваат непотребен вишок кој ви смета, немате доволно простор за...

Кои сме ние

by | Jan 16, 2023

Целосно индивидуализиран пристап за секој ентериерен проект

Компанијата Wood Мark постои повеќе години на македонскиот пазар и прераснавме во една од најголемите компании за Custom Made Furniture во Македонија. Седиштето на нашата компанија се наоѓа на 1.800м2 каде се наоѓаат машинскиот дел и работилницата заедно со магацинскиот простор, а од нив на 200м2 работи административниот дел од персоналот.

Главната дејност на нашата компанија е изработка на мебел и истиот опфаќа 70% од нашето производство за изработка на кујни, спални, плакари, кревети, дневни соби, детски соби, претсобје и канцелариски мебел, а остатокот отпаѓа на изработка на полупроизводи за тапациран мебел и обработка на плочести материјали како услужна дејност за кроење и кантирање.

Нашата компанија има 40 вработени кои се распределени во повеќе сектори, и тоа сектор раководство, сектор продажба, сектор непроизводствена администрација, проектантско студио, машински сектор, сектор за производство и монтажа, сектор транспорт и фарбара. Мебелот произведен во Wood Mark е проектиран од сопствено дизајнерско-проектанско студио, кое понатаму се продуцира во 2 линии, едната за производство, а другата ЦНЦ линија со најсовремена машинска технологија и една мануелна во зависност од потребите на производот. Скоро во сите делови користиме најнова технологија не постара од 2020 година. Машинскиот сектор и секторот работилница го исполнуваат она што е наша јака страна, а тоа е точност, исполнителност и одговорност, зад се она што ќе се договориме со нашите клиенти. Нашата цел е со нашиот квалитет и сериозност и со нашиот сектор за сервис да имаме задоволни клиенти.

Техничка моќ на компанијата

BIESSE SELCO CUTTER SEKTOR 450-K1–Автоматски кројач (год.на производство 2021)
BRAND HOMAG HIGHFLEX –Кантерка (год.на производство 2017)
BIESSE ROVER A –ЦНЦ машина (год.на производство 2018)
ROBLAND MANUEL CUTTER –Мануелен кројач (год.на производство 2018)
HEBROCK EDGEBANDER –Кантерка (год.на производство 2007)
BRAND TDB HX-DRILING MASHINE –Столна фреза (год.на производство 2015)
BLUM PRO-CENTЕR –Бушилица (год.на производство 2015)
SCM ITALIA UBRIFTER – Фреза (год.на производство 2008)

Производен капацитет

Компанијата за сопствени потреби обработува месечно во просек од 500 до 900 табли плочест материјал, а максималниот месечен капацитет изнесува 1.200 табли плочест материјал.
Поседуваме комплетно независно производство составено од повеќе сектори:
Проектантски сектор – задолжен за проектирање на мебел
Машински погон – задолжен за сите машински процеси, кроење, кантирање, бушење, CNC обработки, пакување
Работилница – задолжен за склопување и монтажа на мебел по мерка
Фарбара – задолжена за фарбање на плочести материјали од дрво
Администрација и продажба – сектор задолжен за сите преостанати непроизводствени процеси

Доколку имате потреба од нашите услуги доставете ни ваш контакт преку формата за контакт или на социјалните мрежи каде што ќе ве контактираат од нашиот проектантски тим за да закажеме состанок во нашите простории.

Зад сцените во Wood Mark: Менаџмент, Продажба и Администрација

Зад сцените во Wood Mark: Менаџмент, Продажба и Администрација

Добредојдовте повторно зад сцените во Wood Mark, каде што ги истражуваме процесите и вештините во изработката на мебел по мерка. Во нашата претходна објава се запознавме со структурата на нашата фабрика заедно со сите нејзини сектори и производствени процеси. Денес,...

Зад сцените во Wood Mark, Вашиот избор за мебел по мерка

Зад сцените во Wood Mark, Вашиот избор за мебел по мерка

Кога станува збор за мебел, сите се согласуваме дека добро изработените парчиња мебел се важен дел од секој простор. Но, дали некогаш сте се запрашале кој е процесот во кој сировите материјали се претвораат во функционални уметнички дела? Ве покануваме да ни се...

3 најпопуларни видови на ѕидни облоги

3 најпопуларни видови на ѕидни облоги

Нешто што беше огромен тренд во 20-от век и кој сега со полн замав ја враќа својата популарност се декоративните ѕидни облоги во домот. Декоративните ѕидни облоги се одличен начин да внесете топла и удобна атмосфера во целокупниот декор на Вашиот дом. Исто така,...

8 комбинации на бои за вашата кујна

8 комбинации на бои за вашата кујна

Кујната е срцето на домот. Без разлика дали е голема или мала, таа е центарот на животниот простор каде се припремаат вкусни оброци што го сплотуваат семејството. Изгледот на кујната значително влијае на атмосферата во целиот дом. Но кога кога ќе го започнете процесот...

10 идеи за уредување на мали спални соби

10 идеи за уредување на мали спални соби

Сите знаеме дека со модерниот начин на живот во градовите сме условени да живееме во мали простори каде што секој квадратен метар е од огромна важност. Сите декоративни детали кои не се функционални стануваат непотребен вишок кој ви смета, немате доволно простор за...

5 дизајнерски совети за уредување на вашата кујна ова лето

5 дизајнерски совети за уредување на вашата кујна ова лето

Доколку барате совршен дизајн за вашата кујна ова лето, сега е времето за детално да размислите за тоа! Готвењето и припремата на храна во текот на топлите летни месеци се сведуваат на пронаоѓање нови и ефикасни начини за управување со топлината, но и поедноставување...